Inzethaarden

Aansluitbaar op bestaande situatie

Een inzethaard wordt achteraf, bij renovatie bijvoorbeeld, in een bestaande open haard of haardopening geplaatst, zonder dat er veel breekwerk aan te pas komt. De aansluiting gebeurt dan langs de binnenzijde van het haardtoestel. Op deze manier is het perfect mogelijk uw bestaande sierschouw te behouden en toch te genieten van alle voordelen van een moderne haard.

Inbouwhaarden

Nieuw te bouwen constructie

Een inbouwhaard dient, zoals de naam het zegt, om in te bouwen. Daarbij wordt eerst het haardtoestel geplaatst en aangesloten, pas nadien wordt de ommanteling aangebracht. Een inbouwhaard is aangewezen bij nieuwbouw en/of grondige renovatie, omdat deze onbeperkte mogelijkheden biedt voor een integratie helemaal volgens uw voorkeur, interieur en beschikbare ruimte.

Voorzetkachels

lorem ipsum

VASTE BRANDSTOFFEN

De sfeer van stoken met hout kent geen gelijke. Om echt te genieten van een houtvuur, dat bovendien ook nog milieuvriendelijk en economisch is, moet het gebruikte hout aan een aantal eisen voldoen.

Het verbranden van hout is in principe CO2-neutraal en geeft een zelfde hoeveelheid kooldioxide af als hout dat in de natuur wordt afgebroken. Groeiende bomen nemen de vrijkomende CO2 weer op. Erg belangrijk hierbij is dat je stookt met onbehandeld en droog hout.

Geverfd, geolied of geïmpregneerd hout zijn voor uw haard uit den boze en zijn verantwoordelijk voor onverantwoorde vervuiling van uw haard en het milieu. Ook het gebruik van dennenhout is af te raden, gezien de hoeveelheid harsen.

Een voorwaarde voor een volledige en propere verbranding is 'droog' hout (vochtigheid van maximaal 20%). Het stoken van te nat hout, geeft een onvolledige verbranding en is schadelijk voor het milieu, uw haard en uw rookkanaal (koolmonoxide, gas, teer en fijn stof).

De Flam-toestellen 'vaste brandstoffen' bieden u de mogelijkheid om consequent te kiezen voor de goedkoopste brandstof. Hout, briketten en steenkool zijn de meest gebruikte vaste brandstoffen en geeft de mogelijkheid om continu-stoken. De Flam kachels en haarden, uitgerust met een Flam-multi-brandstofrooster, zijn uiterst geschikt om te stoken, niet alleen met houtbriketten, bruinkoolbriketten, antraciet, ... maar ook met CO2-neutrale biomassa, zoals pellets, maïs, kersenpitten, kokosschelpen, ... !

GAS

Alle FLAM-gasapparaten behaalden het HR+ label wat garant staat voor een minimaal rendement van 85%! Als je kiest voor gasverwarming, dan kies je voor gebruiksgemak zonder de gezelligheid op te geven. Met een FLAM-gaskachel creëer je een vlammenspel dat niet moet onderdoen voor een houtkachel ... zonder dat je moet bijvullen.

INTERESSANTE LINKS
www.steenkoolinfo.be
www.rwe.com

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van alle unieke opportuniteiten.FLAM C.V.B.A. V.F.M.

Industrieterrein "Volmolen"
Fabriekstraat 34
B-3800 St-Truiden
T. 0032 11 68 23 38
info@flam.be

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info OK