Inzethaarden

Aansluitbaar op bestaande situatie

Een inzethaard wordt achteraf, bij renovatie bijvoorbeeld, in een bestaande open haard of haardopening geplaatst, zonder dat er veel breekwerk aan te pas komt. De aansluiting gebeurt dan langs de binnenzijde van het haardtoestel. Op deze manier is het perfect mogelijk uw bestaande sierschouw te behouden en toch te genieten van alle voordelen van een moderne haard.

Inbouwhaarden

Nieuw te bouwen constructie

Een inbouwhaard dient, zoals de naam het zegt, om in te bouwen. Daarbij wordt eerst het haardtoestel geplaatst en aangesloten, pas nadien wordt de ommanteling aangebracht. Een inbouwhaard is aangewezen bij nieuwbouw en/of grondige renovatie, omdat deze onbeperkte mogelijkheden biedt voor een integratie helemaal volgens uw voorkeur, interieur en beschikbare ruimte.

Voorzetkachels

lorem ipsum

Kan je een houthaard ook open stoken?

Een houthaard is in principe bedoeld om dicht te gebruiken. De door Flam ontwikkelde verbrandingstechnieken zijn erop gericht om een zo hoog mogelijk rendement te bekomen en milieuvriendelijk te verwarmen. Een houthaard met een liftdeur kan ook open gestookt worden, maar het rendement daalt drastisch en is bovendien schadelijk voor het milieu door verhoogde uitstoot van CO en fijn stof.

Is een Flamhaard of kachel een ‘allesbrander’?

Neen! In een Flamhaard of kachel kan je probleemloos hout, kolen, bruinkoolbriketten, pellets, kersenpitten gebruiken. De Flamhaarden zijn ontwikkeld om beduidend hogere temperaturen te kunnen weerstaan dan de meeste houthaarden op de markt. Een allesbrander bestaat niet voor huishoudelijk gebruik. Het stoken van materialen die niet bedoeld zijn als brandstof zijn bijzonder schadelijk voor het milieu (CO en fijn stof).

Heeft de afzuigkap in de keuken een effect op het stoken van een houthaard?

De Flam-installateur zal altijd trachten een luchtaanvoer te voorzien, die voldoende lucht aanvoert om de kachel of haard optimaal te laten branden. Zeker bij een ‘kamer-lucht-onafhankelijke’ aansluiting zal het gebruik van een afzuigkap doorgaans geen invloed hebben. Hou er rekening mee dat, indien je een haard open stookt of bij het openen van de haarddeur (voorbeeld: tijdens het bijvullen van brandstof) , de afzuigkap invloed zal hebben (o.a. kans op rookterugslag).

Kan ik eender welk hout stoken in mijn haard?

Een vuistregel is dat het gebruikte hout voldoende droog is, maximaal 15% vochtgehalte. Te nat hout levert onvoldoende rendement en vergroot de kans op roetvorming op de ruit en in de schoorsteen. Vochtmeters zijn tegen voordelige prijzen verkrijgbaar bij uw Flam-verdeler of in de gespecialiseerde handel. Niet alle hout is even geschikt als brandhout: populierenhout en esdoornhout verspreiden een vaak storende geur. Het meeste stookplezier beleef je met eik, beuk en es. Vermijd ook altijd het stoken van behandeld hout (verf, vernis, beits, ... ), dit hout zal een schadelijke en zwarte rook geven en uw haard en schoorsteen vervuilen. Goed droog snoeihout is dan weer geen probleem.

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van alle unieke opportuniteiten.FLAM C.V.B.A. V.F.M.

Industrieterrein "Volmolen"
Fabriekstraat 34
B-3800 St-Truiden
T. 0032 11 68 23 38
info@flam.be

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info OK